Русија

Бивши руски командант ухапшен због крађе

Ивану Попову одређен је притвор у трајању од два месец, а терети се због преваре
Бивши руски командант ухапшен због крађеwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Бивши командант 58. комбиноване армије Оружаних снага Русије, генерал-мајор Иван Попов ухапшен је због крађе, саопштено је у 235. гарнизонском војном суду.

"Одлуком суда од 17. маја Ивану Попову одређен је притвор у трајању од два месеца", казала је саговорница руске агенције.

Генерал се терети због "преваре у великим размерама".

Попов је уклоњен са дужности у јулу прошле године. До тада је командовао 58. армијом. Међутим, посланик Јединствене Русије и члан Одбора за одбрану Државне думе Андреј Гуруљев објавио је гласовну поруку генерала на свом Телеграму, због које је Попов отпуштен.

Како је објаснио секретар Генералног савета Јединствене Русије Андреј Турчак, ставши у одбрану Попову, порука је била послата у затвореном чету команданата и војника 58. армије, а Гуруљев није морао да прави политичку представу.

Подсетимо, у неколико протеклих недеља, суд је ухапсио заменика министра одбране Тимура Иванова и шефа кадровске службе Министарства одбране Јурија Кузњецова. Обојица су оптужени за примање мита у посебно великим размерама. Иванов је привремено суспендован са своје функције.

image