Русија

Ухапшен власник грађевинског предузећа: Сумња се да је давао мито Иванову

Александр Фомин је оптужен за давање мита службеном лицу у посебно великим размерама за шта је предвиђена казна од осам до 15 година затвора са или без новчане казне до 70 пута веће од мита
Ухапшен власник грађевинског предузећа: Сумња се да је давао мито Ивановуwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Ухапшен је један од власника предузећа "Олимпситистроја" Александр Фомин због сумње да је давао мито заменику министра одбране Тимуру Иванову који је такође приведен, речено је на суду.

"Одлуком Басманског окружног суда Москве, изабрана је превентивна мера против Александра Григоријевича Фомина у виду притвора до 23. јуна 2024. године", рекла је саговорници руске агенције.

Фомин је оптужен за давање мита службеном лицу у посебно великим размерама за шта је предвиђена казна од осам до 15 година затвора са или без новчане казне до 70 пута веће од мита.

Према истрази, Фомин је заменику министра Иванову, другом умешаном у случај Бородину, али и другим лицима пружао имовинске услуге "у виду ослобађања од обавезе плаћања добара, радова и услуга у вези са поправком или реконструкцијом објеката".

Заменик руског министра одбране Тимур Иванов приведен је пре два дана због сумње да је примио мито.

Иванов је 2012. године био заменик председника Владе Московске области, од 2013. до 2016. обављао је дужност генералног директора ЈСЦ Оборонстрој.

У мају 2016. године је указом председника именован за заменика начелника Министарства одбране.

image
VV inauguration
banner