Русија

Краљ Бахреина стигао у Москву: Сутра састанак са Путином (ВИДЕО)

Руски председник разговараће са Хамадом бин Исом Ал Калифом о питањима билатералне сарадње и међународној агенди, као и о ситуацији на Блиском истоку, узимајући у обзир председавање Бахреина Арапском лигом

Краљ Бахреина Хамад бин Иса Ал Калифа стигао је у Москву, јављају руски медији.

Авион је слетео око 18 часова по московском времену, а међу званицама које су га дочекале био је и заменик руског министра спољних послова Михаил Богданов.

По доласку, Ал Калифа је захвалио Путину на позиву да посети Руску Федерацију и изјавио да Русија данас игра конструктивну улогу у очувању међународног мира и безбедности. 

Председник Русије Владимир Путин састаће се сутра са краљем Бахреина у Москви, саопштио је раније током дана Кремљ.

Лидери ће разговарати о питањима билатералне сарадње и међународној агенди, као и о ситуацији на Блиском истоку, узимајући у обзир председавање Бахреина Арапском лигом.

Како преноси агенција БНА, краљ Бахреина ће након посете Русији отићи у Кину где ће се састати са кинеским председником Си Ђинпингом. 

Краљ Бахреина Хамад бин Иса Ал Калифа последњи пут боравио је у Русији 2016. године, а са Путином је разговарао у марту ове године. 

Краљ је тада честитао руском председнику реизбор и најавио спремност за продубљивање сарадње. Наиме, он је 2022. најавио спремност да буде посредник у преговорима између Москве и Кијева.

Медији Бахреина јавили су да је посета овај пут организована на иницијативу председника Путина.

image