Русија

Песков: Разговори о ослобађању затвореника би требало да се воде дискретно

Еван Гершкович се на основу руског Кривичног законика терети за шпијунажу након што је "поступајући по упутствима САД прикупио информације које представљају државну тајну о активностима једног од предузећа руског војно-индустријског комплекса"
Песков: Разговори о ослобађању затвореника би требало да се воде дискретноGetty © Anadolu / Contributor

Разговори о ослобађању затвореника би требало да се воде у тишини, јер ће само тако моћи да доведу до неког резултата, поручио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући недавну изјаву Доналда Трампа да сматра да ће моћи да осигура повратак Евана Гершковича, уколико се поново усели у Белу кућу. 

Еван Гершкович је, подсетимо, бивши новинар "Волстрит џорнала", којег је Москва ухапсила у априлу 2023. због оптужбе да је извршио шпијунажу. 

Гершкович се на основу руског Кривичног законика терети за шпијунажу након што је "поступајући по упутствима САД прикупио информације које представљају државну тајну о активностима једног од предузећа руског војно-индустријског комплекса".

"Што се тиче контаката на тему затвореника и осуђених лица, у вези са тим можемо рећи, као што смо вероватно више пута поновили, да се ти контакти морају одвијати у потпуној тишини и апсолутно дискретно, једино тако могу бити ефикасни", прокоментарисао је кратко Песков.

image