Русија

Ухапшен још један званичник руског Министарства одбране

Вертелецки се терети да је злоупотребио службена овлашћења у раду са државним поруџбинама за војно-индустријска предузећа, појаснили су у руском Истражном комитету
Ухапшен још један званичник руског Министарства одбранеwww.globallookpress.com © Vladimir Baranov

Ухапшен је начелник одељења руског Министарства одбране које се бавило питањем државних поруџбина за војно-индустријска предузећа Владимир Вертелецки због сумње да је злоупотребио овлашћења, изјавила је званична представница Истражног комитета Руске Федерације Светлана Петренко.

"Вертелецки се терети да је злоупотребио службена овлашћења у раду са државним поруџбинама за војно-индустријска предузећа. Као резултат незаконитих радњи оптуженог, држава је претрпела штету у износу од преко од 70 милиона рубаља", рекла је Петренко.

Осумњиченом је одређен притвор.

Протеклих недеља неколико високих војних званичника нашло се у истражном затвору. Тако се 13. маја сазнало за притварање начелника Главног кадровског одељења Министарства одбране Јурија Кузњецова, а 17. маја суд је ухапсио бившег команданта 58. армије Ивана Попова. Први је оптужен за примање мита у посебно великим размерама (30 милиона рубаља), а други због преваре.

Поред тога, крајем априла ухапшен је заменик начелника Министарства одбране Тимур Иванов, који је био задужен за војно-грађевински комплекс. Оптужен је за примање мита у посебно великим размерама.

image