Русија

Серија напада на Староконстантинов у Украјини: На мети аеродром који се припрема за Ф-16

Војни аеродром који су ноћас напале руске снаге место је на којем страни инструктори обучавају мобилизоване Украјинце, а сматра се да ће баш ту бити размештени и амерички авиони Ф-16
Серија напада на Староконстантинов у Украјини: На мети аеродром који се припрема за Ф-16Getty © Smith Collection/Gado / Contributor

Руске трупе синоћ су извршиле серију напада на војне и енергетске објекте у граду Староконстантинов у Хмељницкој области Украјине, открио је за РИА Новости координатор проруских снага у граду Николајеву Сергеј Лебедев.

Према његовим речима, један од циљева је био и војни аеродром у Староконстантинову, "на којем се налази инострана војна техника и где се врши обука мобилизованих украјинских грађана за рад са истом".

"Обуку врше страни инструктори", додаје Лебедев.

РИА Новости додају да је овај аеродром честа мета руских напада.

Лебедев објашњава да је то због тога што се сматра да ће амерички авиони Ф-16 бити размештени управо на тој локацији.

Око аеродрома налазе се и складиште бомби, полигон, фабрике од асфалта и армираног бетона, електроподстаница и неки други објекти.

Руске снаге погодиле су и електроподстаницу, открива Лебедев. Према његовим речима, у граду Староконстантинову се чула моћна детонација, а затим је нестала и струја. 

Серију напада на овај град потврђују и украјински медији и потврђују да је град остао без струје.  

image