Русија

Руска војска гађала Староконстатинов: На мети био аеродром за смештај Ф-16

Украјински медији су у четвртак увече известили о неколико серија експлозија у Хмељничкој области
Руска војска гађала Староконстатинов: На мети био аеродром за смештај Ф-16Getty © Kharkiv Reg. Mil. Administration/Anadolu

Оружане снаге Руске Федерације извеле су синоћ и јутрос најмање пет удара на Староконстантинов у Хмељничкој области, где се налази војни аеродром, рекао је за РИА Новости координатор организације која делује у интересу руских власти на територији под контролом Украјине Сергеј Лебедев.

"Од 3 до 4.40 сати ујутру, 30. маја, извршено је најмање пет удара на град Староконстантинов у Хмељничкој области. Највећа штета нанесена је војном аеродрому, који бандеровци надљудским напорима покушавају да претворе у аеродром за смештај НАТО авиона Ф-16", изјавио је Лебедев.

Према његовим речима, погођен је и један од лучних заклона, тј. хангара на аеродрому, у ком украјинска војска крије летелице, као и муницију за њих. Погодак је, према речима Лебедева,  праћен низом експлозија, пламеном и варницама.

Поред тога, како је известио Лебедев, један од удара је изведен на микроокруг Вокзал-2, који се налази поред аеродрома, а тамошња складишта користи војска. Након напада, најмање седам возила хитне помоћи кренуло је из града према насељу.

Украјински медији су у четвртак увече известили о неколико серија експлозија у области Хмељнички услед ваздушног напада.

image