Русија

Путин и Мишустин честитали рођендан јерменском премијеру

Руско-јерменски односи се заснивају на вековима старим традицијама пријатељства и међусобног поштовања, поручио је Путин у рођенданској честитки послатој Николу Пашињану
Путин и Мишустин честитали рођендан јерменском премијеруGetty © Kremlin Press Office / Handout/Anadolu

Председник Владимир Путин разговарао је телефоном са јерменским премијером Николом Пашињаном и честитао му рођендан, саопштио је Кремљ.

Поред честитки, Путин и Пашињан су разговарали и о неким актуелним питањима билатералне сарадње.

Руско-јерменски односи се заснивају на вековима старим традицијама пријатељства и међусобног поштовања, а Москва се залаже за њихов континуирани успешан развој на добробит народа обе земље, поручио је Путин у телеграму који је претходно упутио Пашињану.

Руски председник је премијеру Јерменије пожелео здравље, срећу, просперитет и успех у раду, а Пашињан је захвалио, пренела је прес служба јерменске владе.

И председник руске владе Михаил Мишустин је честитао је рођендан премијеру Јерменије, у име владе Руске Федерације и своје лично име.

"Са задовољством констатујем прогресивни развој трговинске, економске, културне и хуманитарне сарадње између Русије и Јерменије. Заједнички пројекти у области енергетике, индустрије и транспортне инфраструктуре се успешно реализују", наводи се у честитки Мишустина.

image