Русија

Главна уредница РТ Маргарита Симоњан: Како западна "воук култура" изгледа у пракси (ВИДЕО)

Главна уредница телевизијског канала РТ подсећа да у немачким вртићима деци пуштају геј порниће и граде одвојене просторије за мастурбацију и каже да је таква тенденција безбедносни ров који штити земље просовјетског простора

Нова "секта" коју Колективни запад проналази у "воук култури", а подразумева и нетрадиционалну сексуалну орјентацију, није блиска земљама на постсовјетском простору, рекла је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан, на отварању молдавске платформе у оквиру Санкт Петербуршког Међународног економског форума (СПИЕФ).

Говорећи о америчком изразу "воук", који дословно значи пробуђеност, а односи се између осталог и на ЛГБТИ+ агенду, главна уредница РТ је дала неколико занимљивих примера како та "нова религија" изгледа у пракси.

То је скупина свега онога од чега се запрепастимо кад читамо у новинама, појаснила је Симоњан и навела да су у Канади недавно ухапсили човека јер се побунио што своју ћерку не може да зове ћерком већ сином, јер су је убедили да она није девојчица.

"Трогодишњој деци у вртићима у Немачкој приказују геј порниће и уводе им одвојене просторије за мастурбацију. Звучи лудо, али то је истина. То је тенденција која је захватила читав свет", додала је Симоњан.

Међутим, та тенденција представља дубоки ров који дели земље постсовјетксог простора од других земаља, навела је она.

"С једне стране, подела није добра. Али с друге, ако се узме у обзир којим путем иду – за нас је то ров сличан оним какви су се градили око замака и тврђава. За нас је то ров безбедности", рекла је Симоњан.

Маргарита Симоњан води сесију на молдавској платформи у оквиру СПИЕФ-а посвећену традиционалним вредностима којој присуствује заменица председника Државне думе Ана Кузњецова, представник Руске православне цркве Владимир Легојда, лидерка молдавске покрајине Гагаузије Јевгенија Гуцул и водитељка Јулија Барановскаја.

"Данас смо се окупили у молдавској платформи. Овде је много лепо, комфорно и врло традиционално", нагласила је Симоњан и захвалила опозиционом политичару Молдавије Илану Шору, његовим колегама и партији који на иницијативи. 

image