Русија

Захарова: Запад постаје главни снабдевач терориста оружјем

Западна Европа никада до сада није изазивала међународни тероризам, али сада то ради иако то не схвата, упозорила је портпаролка МСП-а Русије
Захарова: Запад постаје главни снабдевач терориста оружјемGetty © SOPA Images / Contributor

Запад постаје главни снабдевач терориста оружјем, изјавила је данас на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова Русије. 

"Земље НАТО-а, које представљају мањину у свету, снабдевају оружјем терористички режим. И што је најгоре, раде то апсолутно неконтролисано", рекла је Захарова на сесији "Филозофија и геополитика мултиполарног света".

Она је подсетила на упозорење извесног министра спољних послова једне од земаља Персијског залива, које је изречено пре неколико година, да ће ускоро западни део Европе постати главни снабдевач међународног тероризма.

"Потписујем ове речи. Терористи ће користити оружје које су САД испоручиле кијевском режиму. Оно се већ налази у западној Европи, на северу Африке, на Блиском истоку", потврдила је портпаролка.

"Западна Европа никада није изазивала међународни тероризам, али сада хоће. И још увек то не схвата. Они знају само да мењају аватаре на својим налозима на друштвеним мрежама када се те овде, те онде код њих догоди терористички напад... Не знају шта значи постати земља у којој делују моћне терористичке ћелије. Оне већ постоје код њих и оне ће све више подривати западну Европу", упозорила је Захарова.

Додала је да Запад притом не може да се супротстави томе, јер се не поштују религије, не влада морал, а људи су деморалисани и изгубили су појам о томе шта је добро, а шта зло.

image