Русија

"Кока-кола" се предомислила: Ипак хоће да послује у Русији, поднела захтев за регистрацију пића

Америчка компанија је у марту 2022. објавила да обуставља пословање у Русији, а производња и продаја пића окончанiи су у јуну исте године
"Кока-кола" се предомислила: Ипак хоће да послује у Русији, поднела захтев за регистрацију пића© Joe Sohm/Visions of America/Universal Images Group via Getty Images

Амерички произвођач безалкохолних газираних пића "Кока-кола", који је 2022. напустио руско тржиште, поднео је у априлу ове године три захтева за регистрацију својих најпознатијих брендова "кока-кола", "фанта" и "спрајт" у Русији.

Руски портал Вједомости, који је први објавио ову информацију, позива се на базу података Федералне службе за интелектуалну својину Русије (Роспатент), преносе РИА Новости.

"Кока-кола" је у марту 2022. објавила да обуставља пословање у Русији, а производња и продаја пића под овим брендом је окончано у јуну исте године.

"Наша срца су уз људе које трпе последице трагичних догађаја у Украјини", објавила је тада "Кока-кола" на свом веб-сајту, подсећа Танјуг.

У Русији су упркос томе и даље доступни производи "Кока-коле" који су увезени из других земаља, преноси ТАСС уз тврдњу да америчка компанија сада жели да региструје чак осам брендова.

image