Русија

Симоњан цитирала Вучића: Ко то одређује шта је демократија?

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан реаговала је на интервју председника Србије Александра Вучића за швајцарски "Велтвохе"
Симоњан цитирала Вучића: Ко то одређује шта је демократија?© Евгений Биятов / РИА Новости

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан поделила је део интервјуа председника Србије Александра Вучића за швајцарски "Велтвохе" у којем је говорио шта је демократија.

Наиме, Симоњан је навела да је у питању "Диван интервју Вучића за швајцарски "Велтвохе".

Вучић је навео да има питање за њих, тачније да ли могу да гледају кинеску или руску телевизију у Швајцарској, на шта су му одговорили да могу, док у Немачкој не могу, јер је забрањена.

"Добро. Ако је забрањено, да ли је то заиста демократија? Ко одређује шта је демократија? Када сам био веома мали, био сам веома лош у цртању. Био сам потпуно неталентован. Једног дана сам морао да нацртам коња. Али уопште није личио на коња. Морао сам да напишем на цртежу: 'Коњ'", навео је Вучић.

Како је истакао српски председник, управо је то оно што се ради данас.

"Ако нико не види да је ово демократија, испод ње поставите светлеће рекламе: 'Ево нас – ово је демократија! Али не ви и то је све", закључио је Вучић.

image