Русија

Повратак кући по цену живота: Украјински дрон усмртио цивила у Харковској области

Украјинске снаге напале су "камиказа" дроном возило са цивилима који су се кретали према селу Таволжанка Харковске области где се налази њихова породична кућа коју су привремено напустили због сукоба. Једна особа је преминула, а друга рањена
Повратак кући по цену живота: Украјински дрон усмртио цивила у Харковској областиGetty © Andre Alves/Anadolu

Украјинске снаге поново су напале цивиле, овога пута су дроном погодиле цивилно возило услед чега је једна особа је погинула а друга рањена, саопштила је Управа унутрашњих послова руске војно-цивилне администрације Харковске области на Телеграму

"Услед удара дроном уништено је возило марке 'нива'. Према прелиминарним подацима, у возилу су била два цивила, присилни мигранти из Харковксе области, који привремено живе у граду Валујки, у Белгородској области. Циљ њиховог путовања била је посета породичној кући у селу Таволжанка, где су раније живели. Од последица гранатирања један цивил је погинуо на лицу места. Друга жртва је задобила вишеструке повреде", наводи се у саопштењу.

Напад на возило са цивилима је извршен украјинским "камиказа" дроном на путу између села Богдановко и Тавложанка у Харковској области, прецизирају у управи.

Центар који бележи ратне злочине покренуо је кривични поступак због геноцида, нарушавања здравља цивила које је проузроковало смрт и због коришћења забрањених средстава и метода ратовања.

"Становници територија које привремено контролише Кијев у Харковској области могу пријавити кршење закона Телеграм боту (@mvd_kharkov_ru_bot) за повратне информације Одељења унутрашњих послова Харковске области", поручују из управе. 

Коментаришући напад украјинске војске на цивилне циљеве на територији Русије, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је приметила да због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, кијевски режим настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, излажући га ватри из разних врста НАТО наоружања.

Како је истакла, Бандерине присталице заправо и немају никакво друго оружје.

image