Русија

Украјинска војска напала пут Горловка–Доњецк: Погинуло двоје људи

Дрон оружаних формација Украјине је ударио право у аутомобил и усмртио двоје цивила, још једна особа је рањена, пренео је градоначелник Горловке
Украјинска војска напала пут Горловка–Доњецк: Погинуло двоје људи© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko, File

Двоје људи погинуло је на путу који спаја Горловку и Доњецк у ДНР-у, након што је украјинска војска дроном напала ту деоницу, пренео је градоначелник Горловке Иван Приходко на Телеграму

Дрон оружаних формација Украјине је ударио право у цивилни аутомобил и то у близини вароши Пантелејмоновка, прецизирао је он.

Још једна особа је рањена, додао је Приходко.

"Молим вас да будете изузетно опрезни и да заштитите своје и животе својих породица и пријатеља. Непријатељ не спава и не треба га провоцирати на агресију! Ваша сигурност је у вашим рукама", поручио је он.

Представништво ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију питања везаних за ратне злочине Украјине је саопштило да украјинске трупе од ноћас масовно гранатирају Горловку, испалиле су најмање 32 гранате калибра 152 и 155 милиметара, укључујући и касетну муницију.

Пантелејмоновка се налази североисточно од Доњецка, отприлике на пола пута од главног града ДНР-а до Горловке.

Украјинска војска редовно гранатира Доњецк услед чега страдају цивили. Јуче је у том граду, након украјинског напада, погинуло троје и рањено 16 цивила, написао је лидер ДНР-а Денис Пушилин на Телеграму. 

Након удара 21. јануара, када је кијевски режим погодио градску пијацу, погинуло око 30 цивила и исто толико је рањено. Руско Министарство спољних послова окарактерисало је удар као "варварски терористички напад против цивила Русије".

У званичном саопштењу МСП-а наводи се и да тај напад још једном потврђује да Русија мора да настави са Специјалном војном операцијом и да мора остварити све своје циљеве.

"Са територије Украјине не сме да постоји претња по безбедност и не смеју се вршити терористички напади", поручила је Москва.

image