Русија

Ново унапређење за руске оклопњаке: БМП-3 добија антидрон систем

Ново средство допринеће нивоу заштите руских возила у зони СВО
Ново унапређење за руске оклопњаке: БМП-3 добија антидрон системwww.globallookpress.com © MOD Russia

"Курганмашзавод" и "Високопрецизни комплекси", подружнице "Ростеха", почеле су са серијским опремањем борбених возила пешадије БМП-3 антидрон системима, наводи се на Телеграм каналима поменутих компанија.

У питању су системи који служе за локално ометање управљачких канала непријатељских летелица, што ће значајно допринети заштити ових возила у зони СВО, где малогабаритни ФПВ дронови опремљени кумулативним бојевим главама представљају највећу опасност за све врсте оклопњака.

Из "Високопрецизних комплекса" наглашавају и да су БМП-3 сада већ стандардно опремљени решеткастом заштитом, додатним оклопним панелима, као и да је фабрички ојачана горња хемисфера, тј. кровна заштита.

Такође, наводи се и да је стандардни део опреме постао и камуфлажни сет "накидка", који служи за смањивање термалног и радарског одраза возила. У питању је прекривач направљен од синтетичких материјала који "сакривају" оклопњаке од непријатељских радара и термовизије, а до сада се показао као изузетно важно средство заштите, посебно у ноћним условима.

image