Русија

Венецуела дочекала руске бродове: Плове са поруком мира – чувају мултиполарни свет (ВИДЕО)

Русија и Венецуела са геополитичке тачке гледишта штите аутономију својих народа и мултиполарни свет, поручио је венецуелски званичник

Група руских бродова упловила је у Венецуелу са поруком мира, рекао је градоначелник Општине Варгас Мануел Суарез и додао да Русија и Венецуела бране аутономију својих народа. 

"Посета руских бродова и посаде носи поруку мира, хармоније и заштите", рекао је Суарез, истакавши да Русија и Венецуела са геополитичке тачке гледишта штите мултиполарни свет.

Како је саопштила руска амбасада у Венецуели, бродове су дочекали представници високе команде Венецуеланске морнарице и руски амбасадор Сергеј Мелик-Багдасаров, као и секретар Владе државе Ла Гваира Алан Данијел Мата.

У уторак је у венецуеланску луку Ла Гуајра упловила поморска група Северне флоте Русије, која укључује фрегате "Адмирал Горшков" и танкер за снабдевање "Академик Пашин". Главни град државе Ла Гваира, где се налази лука у коју су пристали руски бродови, део је Општине Варгас.

Од свих пловила, танкер "Академик Пашин" је први који је стигао у луку Ла Гуаира. Група ће овде направити паузу у трајању од неколико дана, током које ће се чланови посада одморити и обићи локалне знаменитости.

После паузе, група руске морнарице ће испловити како би обавила преостале задатке у Атлантику, у складу са плановима.

image