Спорт

Далић: Србија се против Бразила добро држала сат времена, а онда је попустила концентрација

Фудбалска репрезентација Хрватске у петак од 16.00 игра против Бразила у четвртфиналу Светског првенства. Селектор Хрватске Златко Далић и капитен екипе Лука Модрић су на конференцији за медије рекли да је ова утакмица финале пре финала
Далић: Србија се против Бразила добро држала сат времена, а онда је попустила концентрацијаGetty © Robert Cianflone / Staff

"Ово ће бити најзахтевнија утакмица за нас, као финале у Москви. Изазов велики. Ово је заиста утакмица на нивоу финала, али рано нам је дошла. То је тако... Боље би било да се састајемо у финалу, али немамо ми много тога да изгубимо”,почео је Далић на конференцији за новинаре пред меч четвртфинала Светског првенства у Kатару.

Селектор Хрватске је рекао да је гледао утакмицу између Бразила и Србије.

"Гледали смо ту утакмицу и онда смо поново гледали снимак. Србија је сјајно паририала сат времена. Добро је била постављена и борила се, али су онда упали у замку где су почели да буду нервозни. Ушли су у нервозу кад су дошле неке ситуације које Србији нису ишле у корист. Док Бразил није дао гол, ситуација је била равноправна. Након првог гола, Србија није више могла да прати тај ритам и ту је пала. А то је баш оно што ми не смемо да направимо и што не сме да нам се деси. Не смемо да дозволимо нервозу и борбу против самог себе".

Бразил је од свих екипа највише показао на овом турниру, тако да га многи виде као главног фаворита за освајање, а то мишљење дели и капитен Хрватске Лука Модрић.

"Чека можда и највећа утакмица на турниру. Према приказаној игри с правом их сврставају међу фаворите. Ми смо направили велику ствар пласманом у четвртфинале, али желимо више. Морамо да дамо максимум, да будемо прави и онда имамо шансу. Не задовољавамо се доласком међу осам најбољих. Имамо снагу, верујемо у себе и тако ћемо се поставити на терену", рекао је Модрић.

На његове речи се надовезао и Далић.

"Рекао сам да су најбољи на овом Светском првенству. Брзи, енергични. Разноврснији од свих. Опасни су са свих страна. Морамо да будемо јако опрезни, они користе све шаблоне. Ако им дамо простор, ако се раширимо, имаћемо проблем. Раде и високи пресинг ако изгубе лопту. Ако је не освоје, улазе у проблем. И то желимо да искористимо. Да не испадамо из блока, да помажемо једни другима и не дамо им превише простора", поручио је Далић.

 

 

image