Спорт

Мегвајер: Стварно верујем да Енглеска може да освоји Светско првенство

Енглески фудбалски репрезентативац Хари Мегвајер изјавио је да стварно верује да његов тим може да освоји Светско првенство у Kатару, преносе британски медији
Мегвајер: Стварно верујем да Енглеска може да освоји Светско првенствоGetty © Julian Finney / Staff

Дефанзивац сматра да је дошло време да Енглеска освоји светску титулу.

"Мислим да је то једина ствар за коју бих рекао да се овај тим разликује од оног из 2018. Стварно верујемо да је то могуће", рекао је Мегвајер за "Би-Би-Си".

Он је истакао да је ова селекција енглеских фудбалера добила победнички менталитет.

"Уверени смо да можемо да освојимо турнир у Kатару, то је позитивна промена у нашем менталитету. Наравно, знамо колико ће то да буде тешко. Мислим да постоји пет, шест тимова са истим уверењем, а 2018. ми нисмо били такви", навео је фудбалер Манчестер јунајтеда.

Мегвајер се ове сезоне налази на мети критика навијача Манчестер јунајтеда и енглеске репрезентације.

"Искрено, не пратим превише друштвене мреже. Можда моја породица чита више од мене. Причам им да се склоне од друштвених мрежа, иако је то навика већине људ. Читам понешто, али имам 29 година, капитен сам Манчестер јунајтеда и одиграо сам 52 меча за енглеску репрезентацију. Ако се осврнем на своју каријеру, онда живим свој сан. Радим оно што сам одувек желео", додао је фудбалер Манчестер јунајтеда.

Истакао је да у наставку каријере жели да осваја трофеје.

"Прошла сезона ми је била изузетно тешка, нисам добро играо као у претходних пет. Мислим да само Лионел Меси и Kристијано Роналдо нису имали пад током каријере", закључио је Мегвајер.

Енглеска је пре четири године на Светском првенству у Русији у полуфиналу после пенала елиминисана од Хрватске, а на крају је освојила четврто место.

Енглеска ће у суботу у четвртфиналу Мундијала играти против Француске.

 

image