Спорт

Павловић одабрао италијанског великана – облачи славни црвено-црни дрес

Србија ће имати још једног фудбалера у италијанском гиганту у којем су стасавали и играли неки од највећих дефанзиваца свих времена
Павловић одабрао италијанског великана – облачи славни црвено-црни дресGetty © Alex Caparros - UEFA / Contributor

Страхиња Павловић, стандардни српски репрезентативац, појачаће екипу Милана, потврдио је најпознатији фудбалски инсајдер Фабрицио Романо.

Романо је на друштвеним мрежама објавио да је завршена вишенедељна сага око једног од најперспективнијих одбрамбених играча на тржишту, која је трајала од тренутка када су "орлови" завршили учешће на Европском првенству.

Павловић је прихватио услове италијанског гиганта, а потом је и његов клуб Салцбург прихватио понуду од 18 милиона евра.

До потписа за "росонере" деле га само легарски прегледи.

"Страхиња Павловић прелази у Милан, договор је постигнут да пређе из Салцбурга. Дугорочни уговор је усаглашен пре неколико дана, јер је постојала жеља играча да пређе само у Милан. Целокупан трансфер-пакет износиће више од 18 милиона евра и ускоро ће бити објављени детаљи уговора, као и озваничење трансфера“, написао је на друштвеним мрежама Фабрицио Романо.

Страхиња Павловић већ годинама слови за једног од најпоузданијих српских фудбалских дефанзиваца, пружао је одличне партије у Салцбургу, а од доласка Драгана Стојковића на место селектора, усталио се у стартној постави националног тима.

Поникао је у Партизану, после тога је прешао у Монако, да би уследиле позајмице у Базел и Серкл Бриж, а коначно се скрасио у редовима аустријског шампиона Салцбурга.

Тадашњи трансфер износио је око седам милиона евра, а сада би Аустријанци могли вишеструко да зараде због фантастичних издања талентованог српског левоногог штопера.

У Милану игра још један члан "орлова" – Лука Јовић.

image