Спорт

Дешан: Енглеска нема слабости, али ми се питамо

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан, изјавио је пред меч четврфинала Светског првенства у Катару против Енглеске, да ривал нема слабости у тиму, али да "триколори" имају играче који се питају на терену
Дешан: Енглеска нема слабости, али ми се питамоGetty © Alexander Hassenstein

Фудбалери Француске у суботу од 20 часова играју четвртфиналну утакмицу Мундијала против селекције Енглеске.

Селектор "триколора" Дидије Дешан, истакао је значај Килијана Мбапеа за његов тим.

"Сигуран сам да ће се Енглеска припремити да се суочи са нападачем Француске Килијаном Мбапеом као што су то урадили наши претходни противници. Килијан је у позицији да направи разлику. Иако није имао најбољу игру у мечу против Пољске, ипак питао се на терену. Имамо и друге играче који такође могу да се питају", изјавио је селектор репрезентације Француске.

Дешан је додао да Енглеска нема конкретних слабости.

"Енглеска нема слабости. Све екипе имају предности, немају сви много слабости, али имају мање јаке тачке. Енглеска нас је видела како играмо четири утакмице. На крају дана, морате да идентификујете области у којима мислите да можете да их нападнете", изјавио је Дешан за Скај Спорт.

Голман репрезентације Француске Уго Лорис истакао је да је Енгеска спремна да осваја трофеје.

"Енглеска је амбициозна земља, дошли су овде да освоје Светско првенство. Биће то тешка утакмица, тако да је на нама да урадимо све што можемо да победимо у овом дуелу. Енглеска је направила велики напредак и верујем да овај тим сазрева и спрема се да освоји трофеје", закључио је капитен Лорис.

image
VV inauguration
banner