Спорт

Албански новинар у мајици Србије уживо: "Извини, је л' ово нека провокација?"

Ервин Баку је због свог потеза био на удару албанске јавности, на друштвеним мрежама су га многи критиковали, а он је објаснио због чега је у програму носио мајицу са обележјима Србије
Албански новинар у мајици Србије уживо: "Извини, је л' ово нека провокација?"© Euronews Albania / screenshot

Несвакидашња сцена у Албанији. Спортски новинар Радио телевизије Албаније, Ервин Баку изазвао је бројне реакције када се у јављању у програм уживо појавио носећи мајицу са заставом Србије.

Баку се укључио у програм "Јуроњуз Албаније" и одмах потом уследило је питање водитеља програма да ли се ради о провокацији, али је он одмах то демантовао.

"Баку", да ли је мајица коју носиш провокација или не?", гласило је питање, на које је спортски новинар добро знао како да одговори.

"Не, не, ја сам особа која воли спорт и која се бавила фудбалом до 18. године. Данас играм стони тенис и шах и волим спортове из свих земаља. Свако јутро узмем мајицу и то није провокација", почео је Ервин.

"Волим југословенски и српски спорт, и немојмо да заборавимо да ће Албанија ускоро организовати Европско првенство за фудбалере до 21 године заједно са Србијом. Ја сам особа која покушава да гради мостове, а не да их уништава, нарочито мостове који су спремни да буду отворени", рекао је Баку, мада званичне потврде о заједничкој организацији У-21 Еура Србије и Албаније још увек нема.

Наравно, његово појављивање у српској мајици изазвало је бројне реакције на друштвеним мрежама, где га је албанска јавност жестоко критиковала.

image