Познати сви полуфиналисти, четири екипе боре се за "богињу"

Победом над селекцијом Енглеске од 2:1, Француска је последња обезбедила место у полуфиналу Светског првенства у Катару. Четири екипе преостале су у борби за "богињу", пехар који ће подићи шампион света у фудбалу.

Познати су сви учесници полуфинала Светског првенства у Катару.

Хрватска, Аргентина, Мароко и Француска преостале су селекције које ће се борити за трофеј намењен шампиону света у фудбалу.

Прегршт узбудљивих утакмица, неизвесности, преокрета и изненађења донели су мечеви четвртфинала.

Хрватска је поново славила након бољег извођења пенала, овога пута су "ватрени" били бољи од Бразила, чиме је са Мундијала елиминисан вероватно први фаворит на турниру.

Хрватска ће тако покушати да понови успех од пре четири године, када су на првенству у Русији прошли у финале.

Препрека на том путу им је Аргентина, која има најбројнију и најгласнију подршку са трибина у Катару, али и највећи притисак да освоји Светско првенство.

У правом фудбалском класику, Аргентина је након пенала избацила Холандију.

Водили су "гаучоси" са 2:1 до 101. минута, али је Вегхорст успео да постигне погодак за "орање", чиме је меч отишао у пенал серију.

А тамо, бравуре голмана Мартинеза, рутина Лионела Месија и на крају, олакшање Аргентини које је донео Лаутаро Мартинез.

У другом "костуру" нокаут фазе, виђене су подједнако спектакуларне утакмице.

Мароко је приредио ново изненађење, елиминисавши Португалију и пославши кући Кристијана Роналда и његову дружину.

Афричка селекција исписала је фудбалску историју "црног континента", избацила још једног фаворита и донела огромно славље својим навијачима. 

Мароко ће у полуфиналу имати нову немогућу мисију, пошто за противника имају "триколоре", који бране трофеј шампиона света.

Француска је у епском фудбалском класику, некако успела да надигра селекцију Енглеске са 2:1.

Чуамени и Жиру погађали су за тим Дидијеа Дешана, док је Кејн био на тренутак херој, а после трагичар "троглавих лавова", пошто је реализовао један од два пенала колико је извео на овом мечу.

Упркос "папиру", кладионицама и очекивањима, Мундијал у Катару доказао је да фаворита и унапред побеђених мечева нема, па остаје да се види хоће ли тако бити и у полуфиналним мечевима.

Светско првенство ће имати два дана паузе, а 13. децембра на стадиону "Лусаил" сазнаће се први финалиста, пошто се састају селекције Аргентине и Хрватске.

Дан касније, на "Ел Бајту", Француска и Мароко бориће се за преостало место у финалу највеће фудбалске смотре.

Утакмица за треће место играће се 17. децембра, док је 18. резервисан за велико финале.