Спорт

Синер ипак не доводи бившег Новаковог тренера

После допинг скандала први играч света направио је велики рез у свом тиму и чинило се да ће бивши Ђоковићев тренер да му се прикључи
Синер ипак не доводи бившег Новаковог тренераGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Јаник Синер ипак неће радити са сународником Марком Паникијем, доскорашњим кондиционим тренером Новака Ђоковића, пошто је Италијан нашао новог клијента.

Синер се после допинг афере одлучио на драстичне промене и италијански медији писали су да би нови члан његовог тима могао да буде Паники.

Отпустио је кондиционог тренера Умберта Ферару и физиотерапеута Ђакома Налдија, који су директно били одговорни што је током мастерса у Индијан Велсу два пута био позитиван на клостебол.

Међутим, неће доћи до нове италијанске сарадње јер је Паники постао кондициони тренер младог кинеског играча Јунгчанга Шанга.

Њихова сарадња почела је на фантастичан начин, пошто је Шанг на старту Ју-Ес опена елиминисао 27. носиоца Сашу Бублика.

Паники је претходних пет година био део стручног штаба Новака Ђоковића, пошто је дошао као замена за Гебхарта Фил-Грича.

Са Новаком је освојио укупно 10 гренд слемова, до окончања сарадње овог пролећа, када је најбољи свих времена поново вратио Аустријанца у тим.

Шанга у наредној рунди последњег гренд слема очекује дуел против Роберта Карбаљеса Баене, док се Ђоковић састаје са сународником Ласлом Ђереом.

image