Спорт

"Гразие Романиста" - Новак после готово деценије остао без кондиционог тренера

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић објавио је да кондициони тренер Италијан Марко Паники, са којим је сарађивао скоро 10 година, није више део његовог тима
"Гразие Романиста" - Новак после готово деценије остао без кондиционог тренераGetty © Srdjan Stevanovic

Новак је и даље најбољи тенисер на свету, иако ове године није освојио турнир, а прескочио је и мастерсу Мадриду, који је у току.

"Гранде Марко, какве смо невероватне године сарадње имали. Стигли смо до врха, освојили титуле, оборили рекорде, али највише од свега, уживао сам у нашим најобичнијим данима тренирања у теретани и ван ње. Бескрајни сати 'карциофинија' и смеха због којих сам се осећао супер мотивисаним да се припремим за успех", написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Новак је недавно раскинуо сарадњу и са Гораном Иванишевићем, а током турнира у Монте Карлу у боксу је седео Ненад Зимоњић.

"'Гразие Романиста' (како те Горан зове) за сву енергију, труд и време које си уложио да ме учиниш најбољим могућим играчем и особом каква могу да будем. Шаљем ти пуно љубави и видимо се ускоро у Риму", написао је Ђоковић и наговестио да ће наступати на следећем великом турниру - мастерсу у престоници Италије.

image