Спорт

Скалони: Знамо шта можемо да очекујемо од Хрвата

Селектор Аргентине Лионел Скалони уочи полуфинала Мундијала против Хрватске зна шта може да очекује од свог наредног противника
Скалони: Знамо шта можемо да очекујемо од ХрватаGetty © Robert Cianflone / Staff

Аргентина и Хрватска сутра од 20 сати бориће се за пласман у финале Мундијала у Kатару.

"Сви се Аргентинци надају победи, играмо за свој народ, за своје породице. Срећни смо због навијача, знамо што се од нас очекује. Нећу да говорим о јаким или слабим странама ривала, али анализирали смо их", рекао је Скалони на конференцији за медије.

Скалони, који је био у стручном штабу Аргентине пре четири године у Русији када су поражени од Хрватске 3:0, рекао је да је немогуће поредити две утакмице и додао да је Лионел Меси највећа снага његовог тима.

"Можемо само наставити и уживати у његовој игри, ми и цели свет. Све док игра," казао је Скалони, који је прошле године са "гаучосима" освојио "Kопа Америку", први трофеј после 1993. године, а сада жели да екипу уведе у шесто финале Мундијала.

Такође, изнео је комплименте на рачун капитена Хрватске Луке Модрића.

"Задовољство је гледати његову игру, он је идол за многе од нас, не само због игре, већ и због понашања. Ако волите фудбал, не можете не волети такве играче", поручио је Скалони.

Леви бек Николас Таљафико, који ће у стартних 11 заменити Маркоса Акуњу, изјавио је да играчи једва чекају меч са Хрватском.

"Свесни смо квалитета хрватског тима, али је најважније да се фокусирамо на нашу екипу. Ово је полуфинале и подразумева се да противник има одличне играче", рекао је Таљафико.

Он је истакао да Меси има подршку свих аргентинских фудбалера.

"Меси је наш лидер, капитен, он нас води даље. Његово место је посебно, када смо на терену, знамо да имамо Месија. Можемо увек да му се обратимо, има подршку свих играча", додао је аргентински фудбалер.

Таљафико је нагласио да је Аргентина спремна за евентуалне пенале, што је доказала и против Холандије у четвртфиналу.

"Имамо одличног голмана, ово је нокаут фаза, тада увек имате тешке тренутке. Kада је реч о пеналима, верујемо голману Емилијану Мартинезу. Никада се не зна, колико год да имате доброг голмана. Сви вежбамо пенале, али једно је шутирати на тренингу, а друго на тако важном мечу", истакао је Таљафико.

image