Спорт

Мароко опседа Катар - још 45.000 навијача стиже на полуфинале против Француске

Чак 30 специјалних авиона летеће из Марока ка Дохи, потврдили су новинари из те земље
Мароко опседа Катар - још 45.000 навијача стиже на полуфинале против ФранцускеGetty © Francois Nel / Staff

Светско првенство је ушло у своју завршну фазу. У уторак је на програму прво полуфинале између Аргентине и Хрватске (20.00 часова), а 24 сата касније, играће се и друго - између Француске и Марока.

Управо је за Мароканце ово историјски тренутак, пошто су постала прва афричка селекција у полуфиналу Мундијала, а колика се еуфорија надвила над овом земљом говори и да ће у Катар допутовати још 45.000 мароканских навијача!

Спрема се права опсада у Дохи, пошто медији из Марока јављају да из те земље за главни град Катара иде 30 специјалних авиона са навијачима који желе да подрже репрезентацију у историјском тренутку.

Штавише, ФС Марока је толико великодушан у овим тренуцима, да су већ поделили 3.500 бесплатних улазница својим навијачима који су већ на лицу места, све како би против Француске имали што више навијача и што гласнију подршку.

Уосталом, меч против Француза имаће велики значај, не само за фудбал, јер се ради се о земљи под чијом управом је Мароко био све до средине 50-их година прошлог века.

image