Спорт

Легенда Хрватске као пророк - једини предвидео све полуфиналисте Мундијала

Игор Штимац има снимак да то и докаже, за разлику од Вејна Рунија, Луиша Фига и осталих бивших фудбалера
Легенда Хрватске као пророк - једини предвидео све полуфиналисте Мундијала© YouTube / SPORTS MAJOR

Време је за полуфинала Светског првенства! Турнир у Катару стартовао је пре нешто више од три седмице и ушли смо у последњу недеља такмичења.

За трофеј првака света, од 32 селекције, бориће се још само четири - Аргентина, Хрватска, Мароко и Француска. А некадашњи селектор Хрватске Игор Штимац предвидео је да ће баш ове четири селекције стићи до полуфинала.

Први меч полуфинала на програму је у уторак, када ће Аргентина и Хрватска "укрстити копља". Биће то дуел тимова који су губили у финалима последња два Мундијала, али и екипа предвођених Лионелом Месијем и Луком Модрићем, освајачима "Златне лопте".

Други меч је на програму у среду, такође од 20.00 часова, а светски шампион Француска играће против прве афричке селекције у полуфиналима Мундијала, Марока. Али ови мечеви биће и добра прилика за Штимца да се похвали.

Некадашњи репрезентативац и селектор Хрватске, а данас селектор Индије, један је од стручних консултаната на ТВ каналу "Спортс 18". Уз Вејна Рунија, Луиша Фига, Робера Пиреса и Сола Кембела, Штимац је још током групне фазе добио задатак да предвиди које четири екипе ће играти у полуфиналу.

И док су сви око њега углавном погађали једну или две екипе, Штимац је све погодио. "Моја предвиђања никад нису погрешна. Не волим да погађам, већ комбинујем памет и срце. Идемо Хрватска", написао је Штимац на свом Твитер профилу, где је и поделио снимак на ком се види како је све унапред "знао".

image