Спорт

Синер "преписује" рецепт од најбољег – бивши Новаков тренер код Италијана

Трансфер у стручном штабу првог тенисера света, који је стопиран пре неколико седмица, ипак је остварен
Синер "преписује" рецепт од најбољег – бивши Новаков тренер код ИталијанаGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Италијански стручњак Марко Паники постао је нови кондициони тренер Јаника Синера, потврђено је из табора светског "броја 1".

Паники се стручном штабу прикључио пошто је Синер освојио Ју-Ес опен, попунивши упражњено место које је остало након допинг скандала у чијем се центру нашао Италијан.

Он је током мастерса у Индијан Велсу двапут био позитиван на клостебол, који је, испоставиће се, у његов организам ушао током масаже, јер је физиотерапеут имао посекотину коју је третирао средством које је садржало овај анаболик.

Спорну крему физиотерапеуту Ђакому Налдију доставио кондициони тренер Умберто Ферара и обојица су добили отказ после афере.

Чинило се да Паники ипак неће код Синера, пошто је фотографисан са младим кинеским играчем Јунгчангом Шангом, али је ипак прихватио позив.

Паники је претходних пет година био део стручног штаба Новака Ђоковића, пошто је дошао као замена за Гебхарта Фил-Грича.

Са Новаком је освојио укупно 10 гренд слемова, до окончања сарадње овог пролећа, када је најбољи свих времена поново вратио Аустријанца у тим.

Паники је у каријери радио са играчима попут Данијеле Хантухове, Филипа Колшрајбера и Фабија Фоњинија.

image