Спорт

Хрвати најављују хаос на утакмици Звезде: "Торцида" долази у Београд да бодри Бенфику

Фудбалери Црвене звезде започеће наступ у Лиги шампиона утакмицом против Бенфике, која би могла да носи и велики безбедносни ризик
Хрвати најављују хаос на утакмици Звезде: "Торцида" долази у Београд да бодри БенфикуGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

Дуел српског шампиона и португалског представника на програму је у петак, 20. септембра од 18.45 на стадиону "Рајко Митић".

"Орлови" из Лисабона добили су око 2.500 улазница, што је пет одсто капацитета од укупног стадиона, а могли би да имају значајну подршку и хрватских навијача.

Наиме, навијачка група "торцида", коју чине најватреније присталице сплитског Хајдука, у братским је односима са навијачима Бенфике.

Хрватски медији најављују да део чланова "торциде" планира да дође у Београд и бодри португалце против Звезде.

Осокољени победом у највећем хрватском дербију против Динама из Загреба, навијачи из Сплита планирају долазак у српску престоницу.

Током дербија, заједно на трибини са њима били су припадници навијачке групе Бенфике "Но нејм бојс", направили су хаос и велику бакљаду и истицањем транспарента правили увертиру за меч с Звездом.

Озлоглашени чланови групе "торцида" познати су изазивањима нереда, као и по слављењу "Олује", у којој је протерано више од 200.000 Срба из Хрватске.

image