Спорт

Епилог хаоса са "Пољуда" - ухапшен 51 навијач, повређена тројица полицајаца

Након нереда по завршетку меча Динама и Хајдука, ухапшен је 51 навијач, а три полицајца су превезена у болницу.
Епилог хаоса са "Пољуда" - ухапшен 51 навијач, повређена тројица полицајацаGetty © Pixsell/MB Media

Нереди су избили после меча када су припадници навијачке групе "Торцида" пробили ограду на стадиону и изашли на терен.

Фудбалери оба тима су убрзо побегли у свлачионице, а навијачи домаћег тима су појурили ка трибини где су смештени припадници навијачке групе гостију - "Бед Блу Бојси".

Полиција је успела да спречи сукоб две групе тако што је отерала навијаче Хајдука назад на своју трибину, где су они седиштима и бакљама гађали полицију, преноси хрватски "Индекс".

После тога су се сукоби навијачких група пренели изван стадиона, а из сплитско-далматинске Полицијске управе је саопштено да су навијачи наставили нападе у којима су повређена три полицајца и превезена у болницу, а једно возило оштећено.

Навијачи су запалили више контејнера на улицама чији пожари су претили да се пренесу на оближње аутомобиле, што су спречили ватрогасци које су штитили полицајци.

Фудбалере Динама полиција је пустила са стадиона у 23.00, а градоначелник Сплита Ивица Пуљак је на друштвеној мрежи "Фејсбук" осудио нереде и напоменуо да "нема оправдања за насиље".

Динамо је на сплитском "Пољуду" победио Хајдук минималним резултатом, голом Сандра Куленовића у 15. минуту, док је у другом полуфиналу Ријека идентичним резултатом поразила Локомотиву голом Ивана Смолчића у 70. минуту.

image
VV inauguration
banner