Спорт

Крајиновић рекао "збогом" тенису: Хвала Новаку, Виктору, Дуцију и свим пријатељима

Сада већ бивши тенисер обратио се први пут након званичног одласка у пензију
Крајиновић рекао "збогом" тенису: Хвала Новаку, Виктору, Дуцију и свим пријатељимаGetty © A.K./ATAImages/ATAImages

Филип Крајиновић захвалио се свим пријатељима, саиграчима и тренерима који су му помогли током тениске каријере.

Крајиновић је на друштвеним мрежама објавио да је званично рекао "збогом" тенису и потом се обратио најважнијим људима који су били уз њега.

Филип има 32 године и професионалац је од 2008. године. Важио је за једног од најталентованијих српских играча свих времена, због чега је у једном тренутку и велики Роџер Федерер послао приватни авион по њега како би тренирали заједно.

"Драги пријатељи, саиграчи и навијачи. Рекао сам 'збогом' једном прелепом путовању које ми је пружило невероватне прилике, упознало ме са изузетним људима и даровало незаборавна искуства. Током 15 година професионалне каријере, доживео сам тренутке који ће заувек бити урезани у мом срцу. Пут није увек био лак; било је пораза и победа, али сваки тај тренутак је обликовао моју каријеру и учинио ме оним што сам данас", написао је на Инстаграму.

"Желим да се захвалим целом свом тиму репрезентације, тиму својих пријатеља. Била је велика част и привилегија стајати раме уз раме са вама и заједно бранити боје Србије. Научили сте ме много тога, били сте моја друга породица, она с којом сам растао као човек и спортиста."

Међутим, није приказао ни део тог талента на највишем нивоу. Каријеру ће завршити без иједне титуле, са пет одиграних финала. Најбољи пласман било му је 26. место на АТП ранг-листи, а на три од четири гренд слема је стизао до трећег кола (Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен).

Посебна захвалница ишла је најбољем свих времена – Новаку Ђоковићу.

"Фернандо, јуче нисам успео да кажем све што сам желео због налета емоција. Хвала ти што си веровао у једног малог Сомборца и помогао му да пронађе свој пут. Хвала ти на неизмерној подршци без које не бих био овде где сам данас, и без које сигурно не бих стајао пред вама. Инспирација си за све нас, не само као спортиста већ и као човек.. Хвала ти за све тренутке, како на терену, тако и ван њега."

Селектор Дејвис куп селекције Виктор Троицки био је један од оних који су сарађивали са Филипом.

Викторе, селекторе, хвала ти на поверењу, стрпљењу и великом срцу. Хвала ти што си ме прихватио, и био упоран да ме 'укротиш' и што си на тај начин постао мој велики пријатељ и ослонац кроз све ове године."

Душан Лајовић му је један од најбољих пријатеља.

"Куме, заједно смо прошли кроз све – и добре и лоше тренутке, све успоне и падове. Привилегован сам што те имам уз себе као пријатеља, и захвалан на свему што сам научио од тебе."

Захвалио се Крајиновић и Салету Јанковићу и Владу Капларевићу, а онда и свим навијачима који су га бодрили.

"Док се припремам за ново поглавље свог живота, желим да изразим дубоку захвалност свима који су били део мог путовања. Хвала вам што сте ме подржавали, бодрили и веровали у мене. Ваша љубав и подршка су били мој ослонац у сваком тренутку. Наставићу напред са истим духом борбе и страсти које сам носио на терену", закључио је Крајиновић.

image