Спорт

Навијачи тзв. Косова против сарадње Србије и Албаније: Газе се крв и свеже ране наших из "Дарданије"

Две суседне земље највероватније ће бити домаћин великог фудбалског такмичења, а то је засметало навијачима једне лажне државе
Навијачи тзв. Косова против сарадње Србије и Албаније: Газе се крв и свеже ране наших из "Дарданије"© Steven Paston - PA Images / Contributor

Навијачка група "дардани", званична група присталица фудбалске репрезентације тзв. Косова, успротивила се заједничкој иницијативи Србије и Албаније за организацију Европског првенства за младе 2027. године.

Србија и Албанија готово извесно ће бити домаћин континенталног шампионата за У21 селекције, пошто је заједничка кандидатура две земље једина која је испунила рокове Европске фудбалске уније (УЕФА).

Остало је још да се одлука озваничи, а то ће се догодити на састанку Извршног комитета УЕФА 16. децембра.

Међутим, то се није допало навијачима тзв. Косова, који су имају у плану да стопирају споменуту иницијативу, наводећи да је "неко одлучио да двема ногама згази емоције, крв и свеже ране Албанаца 'Дарданије'".

"Дарданија" је термин који Албанци користе за подручје Космета и јужне Србије.

"Косовским Албанцима није потребно морално и емоционално понижење, већ помоћ и подршка. Догађај ће бити организован, али срамота ће вечно живети и неће се опростити. Косово неће опростити“, наводи се у саопштењу навијачке групе "дардани".

Предлог Србије и Албаније, како је образложено, има за циљ превазилажење политичких тензија између две земље са циљем да заједно организују турнир са 16 селекција.

Две државе биће домаћини и два наредна Конгреса УЕФА.

image