Спорт

Далић: Некад имаш - некад немаш среће, заслужен је пораз, нема кукања

Селектор фудбалске репрзентације Хрватске Златко Далић, изјавио је након елиминиције у полуфиналу Светског првенства у Катару, да је Аргентина заслужено победила, те да "ватрени" неће кукати, већ се спремати за меч за треће место
Далић: Некад имаш - некад немаш среће, заслужен је пораз, нема кукањаGetty © Lars Baron

Хрватска је убедљиво поражена од Аргентине са 3:0, у првом полуфиналном мечу на Мундијалу у Катару.

"Честитам Аргентини, ово је била заслужена њихова победа. Нама остаје да подигнемо главе и на прави начин одиграмо утакмицу за треће место, изјавио је селектор Хрватске фудбалске репрезентације Златко Далић након пораза.

"Немам шта да замерим својим играчима. Имали смо контролу тридесетак минута, чували смо посед, али онда се догодила једна контра, па пенал. Онда примимо и други погодак из контранапада, након некаквих одбијених лопти. Некад имаш среће, некад је немаш. Нећемо сад кукати након свега, морамо се спремити за утакмицу за треће место“, рекао је Далић, а пренела ХИНА.

Селектор Хрватске додао је да његови изабраници нису били конкретни.

"Имали смо добру ситуацију у првом полувремену. Стварали смо и припремали, али нисмо били конкретни на крају. То је оно што нам се понавља, немамо класичног нападача, некога ко ће пробити."

Далић је закључио да је у Катару остварен велики успех.

"Све знамо шта је било добро, а шта није. Да нам је неко понудио овај резултат пре почетка првенства сигурно бисмо сви прихватили. У наставку смо хтели добити брзину и дубину преко Оршића, Перишић је отишао на леви бок, а покушали смо постати и окомити уласком Влашића. Ипак, тешко је вратити се након 0:2, па смо примили и трећи гол. Немам шта превише да додам, заслужено смо поражени и Аргентина иде даље", закључио је Далић.

image