Спорт

Аргентинци тврде: Далић је изјавом наљутио Месија, погрешио је као Ван Гал

Све је спремно за прво полуфинале Мундијала у Катару између Аргентине и Хрватске, а јужноамерички медији тврде да ће њихова прва звезда Лионел Меси бити посебно мотивисан
Аргентинци тврде: Далић је изјавом наљутио Месија, погрешио је као Ван ГалGetty © Matthias Hangst / Staff

Полуфинала Светског првенства у Катару на програму су у уторак и среду од 20.00 часова, а први ће на терен изаћи шампион Јужне Америке, Аргентина, и вицешампион света, Хрватска.

Уочи тог сусрета је на конференцији за медије причао селектор "ватрених" Златко Далић, а Аргентинци тврде да је једном изјавом наљутио Лионела Месија.

Како пише "Кларин", Далић је поновио грешку Луја ван Гала, цитирајући његову изјаву у којој је делио комплименте Месију, али га је успут и критиковао да не учествује много у дефанзивним задацима.

"Не трчи пуно, не трчи ни за лоптом. Он чека лопту са свом снагом и енергијом. Он не учествује у одбрани и не смемо да му дозволимо да прими лопту јер тада прави највише штете, с обзиром на то да је најбољи играч на свету у последњих 10 година", рекао је тада Далић.

У "Кларину" сматрају да ће ове речи засметати Месију, а наводе да је и Ван Гал својим критикама наводно узнемирио Аргентинца. Селектор Холандије је уочи њиховог четвртфиналног меча рекао да су 2014. од Аргентине испали на пенале након што "Аргентина није дотакла лопту" на том мечу.

Меси је у четвртфиналу прошлог петка био асистент и стрелац у ремију 2:2, пре него што је погодио у тријумфалној пенал серији Аргентине. Време ће показати да ли ће нешто бити случај и у полуфиналу против Хрватске...

image
VV inauguration
banner