Спорт

Еми Мартинез после казне ФИФА: Извињавам се, учинићу све да више никога не увредим

Голман фудбалске репрезентације Аргентине Емилијано Мартинез извинио се због увредљивог понашања и истакао да ће се будућности фокусирати на освајање титула са националним тимом и Астон Вилом, преносе британски медији
Еми Мартинез после казне ФИФА: Извињавам се, учинићу све да више никога не увредимGetty © Daniel Jayo

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) суспендовала је 28. септембра аргентинског голмана на два меча због увредљивог понашања и кршење принципа фер-плеја.

Популарни "Дибу" је прошлог месеца после меча против Колумбије (1:2) у квалификацијама за Мундијал 2026. ударио камеру, па ће због суспензије пропустити мечеве у квалификацијама против Венецуеле и Боливије.

"Прихватам санкције ФИФА и извињавам се ако сам некога увредио, слављење би требало да измамљује осмехе деци и да никога не омаловажава. Никада ми није била намера да не поштујем било кога. Учинићу све да више никога не увредим, а фокусираћу се само на освајање титула са Аргентином и Астон Вилом", написао је Мартинез на Инстаграму.

Мартинез (32) је члан Астон Виле од 2020. године, а са Аргентином је освојио Светско првенство 2022. године, као и Куп Америке 2021. и 2024.

image