Спорт

Еми Мартинез добио два жута картона, али није искључен - Аргентинац херој Астон Виле

Фудбалери Астон Виле пласирали су се у полуфинале Лиге конференције, пошто је голман Емилијано Мартинез одбранио два пенала играчима Лила. Арегентинац претходно од словачког судије добио и други жути картон на мечу - али није искључен
Еми Мартинез добио два жута картона, али није искључен - Аргентинац херој Астон ВилеGetty © Mustafa Yalcin/Anadolu

Еми Мартинез био је херој Аргентине у финалу Мундијала у Катару, а контроверзни голман сада је на сличан начин одвео Атон Вилу у полуфинале Лиге конференције.

Мартинез је у пенал серији против Лила одбранио два ударца домаћим играчима па ће тим из Бирмингема наставити борбу за трофеј у трећем по квалитету европском такмичењу.

Био је то пети пут заредом да је Мартинез изашао као победник са противницима у пенал серијама, што са Аргентином, што са Астон Вилом.

Ипак, љубитељима фудбала остала је занимљива чињеница да је Аргентинац прошле ноћи од словачког судије добио два жута картона, али није искључен.

Еми је већ у 38. минуту зарадио јавну опомену због одуговлачења, док је други пут опоменут током извођење пенала, пошто је правио свој шоу и (поново) нервирао француске навијаче.

Разлог је једноставан - после 120 минута утакмице бришу се жути картони, а очигледно је да је Мартинез знао за ту ситуацију која је изузетно ретка у модерном фудбалу.

Тако је меч завршио са два жута картона, али као херој своје екипе, која ће у полуфиналу Лиге конференције укрстити копља са грчким Олимпијакосом.

image
VV inauguration
banner