Спорт

Далић: Тужни смо и разочарани, али није исто бити трећи или четврти

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да су после пораза од Аргентине тужни и разочарани, али да морају да скупе снагу за утакмицу у којој ће се борити за бронзану медаљу
Далић: Тужни смо и разочарани, али није исто бити трећи или четвртиGetty © Alex Pantling / Staff

Хрватска је у полуфиналу Мундијала поражена од Аргентине резултатом 3:0.

"Дали смо свој максимум, дали смо све од себе, 35 минута смо имали потпуну контролу, све што смо хтели, лопту, Месија далеко од гола. Све је пресекао први гол, након тога се доста ствари пореметило. Тај гол је дефинитивно усмерио, пресекао и одвео утакмицу у погрешном смеру, други гол је стигао након неколико повезаних грешака. Тужни смо и разочарани, али морамо да скупимо снагу да се вратимо до утакмице за бронзу у суботу", рекао је Далић.

Он је рекао да је његовим играчима после првог примљеног гола пала концентрација.

"Знао сам да је важно након првог гола смирити се, када примиш такав гол, то те мало иритира, онда примиш брзи други гол. Требало је сачувати мир и концентрацију. Након првог гола кренули смо напред, говорио сам да станемо и смиримо се да не би кренула контра, што се на крају догодило".

Далић је истакао да Хрватској сада следи "велико, а не мало" финале.

"Утакмица за бронзу је за нас велико финале. То је борба за треће место, за медаљу. Ми морамо максимално да се припремимо. Било би сјајно узети бронзу. Разлика је бити трећи или четврти на свету", навео је Далић.

Он је истакао да се нада да ће капитен Лука Модрић наставити да игра за Хрватску.

"Лука је после утакмице био тужан, тешко му је пао овај пораз. Што је и нормално. Наша је концентрација усмерена на утакмицу за треће место, нисмо разговарали о томе. Искрено се надам да ће остати у репрезентацији. Ако се опрости биће то велика штета за све навијаче широм света. Показао је толико тога, показао се као врхунски професионалац. Биће му тешко, али на њему је одлука", закључио је Далић.

Хрватска ће у суботу играти за треће место на Мундијалу са пораженом селекцијом из меча Француска - Мароко, који је на програму вечерас од 20 сати. Аргентина ће се у недељу у финалу састати са победником вечерашњег дуела.

image
VV inauguration
banner