Спорт

Француски фудбалери: Уморни смо, али идемо на победу против Аргентине

Капитен француске фудбалске репрезентације Уго Лорис изјавио да је задовољан пласманом "триколора" у финале Светског првенства у Дохи
Француски фудбалери: Уморни смо, али идемо на победу против АргентинеGetty © Clive Brunskill

Француска је у полуфиналу у Катару победила Мароко 2:0.

"Уморни смо, али задовољни. Дали смо себи златну прилику да уђемо у историју Француске. Ово је друго финале за четири године", рекао је Лорис.

"У финалу ћемо играти са Аргентином, која је сјајан тим. Показали су да су веома квалитетни, а имају и Лионела Месија, који је обележио овај спорт."

Француска брани титулу шампиона света, пошто је пре четири године у Русији у финалу победила Хрватску 4:2.

"Играти два финала заредом је невероватно. Урадили смо одличан посао, било је тешко против Марока. Финале против Аргентине ће бити одлична утакмица, а трудићемо се да победимо у овом финалу", рекао је Тео Ернандез, који је постигао први гол за Француску против Марока.

Јусуф Фофана је на утакмици са Мароком заменио повређеног Адријена Рабиоа.

"Није било лако да заменим Рабиоа. Покушаћемо на наредном мечу да достигнемо свој ниво, верујем да ћемо да направимо добар резултат", навео је Фофана.

Француски фудбалер Рандал Коло Муани постигао је други гол за "триколоре" на дуелу са Мароком.

"Мислим да још сањам, остварио ми се дечачки сан. Морамо да будемо поносни на себе. Били смо јаки у дефанзиви, а онда смо другим голом преокренули утакмицу. Финале се не може играти, мора се добити. Мислим да ћемо успети у нашој намери да одбранимо титулу", закључио је Коло Муани.

Финална утакмица између Аргентине и Француске биће одиграна у недељу од 16 сати.

image