Спорт

Фергусон добио јасне инструкције - у свлачионицу Јунајтеда више не сме

Сер Алекс Фергусон (82), легендарни менаџер Манчестер Јунајтеда, повлачи се са функције клупског амбасадора на крају сезоне и више неће имати ту улогу у клубу са "Олд трафорда"
Фергусон добио јасне инструкције - у свлачионицу Јунајтеда више не смеGetty © NurPhoto / Contributor

Ова одлука донета је у склопу акције смањења трошкова коју спроводи клуб. Кроз отпуштања, Манчестер јунајтед планира да уштеди око 45 милиона фунти (53.000.000 евра).

Фергусон је био амбасадор клуба од 2013. године, а његова годишња плата износила је приближно два милиона фунти (2,4 милиона евра). Клуб је саопштио да ће Фергусон и даље бити радо виђен гост на "Олд трафорду", док медији додају да је растанак протекао у пријатељској атмосфери, уз обострано позитивне реакције.

Према писању "Дејли мејла", Фергусон је имао нешто већи утицај у клубу. Наиме, легендарни Шкот је повремено виђан у близини свлачионице "црвених ђавола". Нова управа сада жели да то промени.

Енглески медији наводе да је Фергусону јасно речено да се држи подаље од свлачионице, а исто важи и за остале чланове одбора. Према извештајима, захтев је врло конкретан.

Фергусон је био менаџер Јунајтеда од 1986. до 2013. године, а сматра се једним од најбољих тренера у историји фудбала. Током свог мандата бележио је изванредне резултате, освојивши 13 пута Премијер лигу, пет пута ФА куп, док је Лигу шампиона подизао два пута, 1999. и 2008. године.

image