Спорт

Реал понизио Дортмунд - од 0:2 до 5:2 за пола сата; Јувентус изгубио, Енглези побеђивали

Фудбалери Реала из Мадрида остварили су невероватну победу над Борусијом Дортмунд у репризи прошлосезонског финала Лиге шампиона
Реал понизио Дортмунд - од 0:2 до 5:2 за пола сата; Јувентус изгубио, Енглези побеђивалиGetty © Florencia Tan Jun - UEFA / Contributor

Прваци Европе су у мечу 3. кола елитног такмичења савладали Дортмунд 5:2 и то након што су имали два гола заостатка до 60. минута утакмице.

Немци су повели преко Доњела Малена у 30. минуту, да би Мадриђане додатно ошамутио Џејми Гитенс само четири минута касније.

Држали су се "милионери" пуних сат времена са два гола предности, али тада је Реал поново показао свој "европски ген". Почели су да се ређају голови - Антонио Рудигер је у 60. минуту преполовио заостатак, а Винисијус га је два минута касније потпуно анулирао, а већ у 63. минуту било је 3:2 када је Лукас Васкез затресао мрежу.

Винисијус је потом са још два поготка потврдио убедљив тријумф Реала и комплетирао хет-трик, јер је голове постизао и у 86. и у 93. минуту меча.

Киксеве су доживели фудбалери Јувентуса и Пари Сен Жермена. Италијани су на свом терену изгубили од Штутгарта 1:0 голом Ел Билала Туреа у 92. минуту. Репрезентативац Србије Душан Влаховић напустио је игру после 68 минута, уступивши место младом Црногорцу Василију Аџићу.

За то време, ПСЖ је ремизирао 1:1 против ПСВ-а, а Ашраф Хакими је Парижанима донео бод након што су Холанђани повели преко Ное Ланга.

Што се тиче преосталих мечева, Арсенал је победио Шахтјор 1:0, а Астон Вила је била боља од Болоње 2:0. Ђирона је истим резултатом савладала Слован, као и Спортинг екипу Штурма на гостовању у Аустрији.

Раније током дана, Црвена звезда је изгубила од Монака 5:1, док је Милан савладао Клуб Бриж 3:1.

Standings provided by Sofascore

image