Преминуо Синиша Михајловић - породица саопштила тужну вест

Некадашњи српски фудбалер, потом и тренер, легендарни Синиша Михајловић, преминуо је у 54. години живота, саопштила је његова породица

Тужне вести стижу из Италије, породица Синише Михајловића издала је саопштење, које је италијански лист Газета пренео, да је некадашњи српски фудбалер Синиша Михајловић преминуо у 54. години од последица леукемије.

"Супруга Аријана, са децом Викторијом, Вирџинијom, Мирославом, Душаном и Николасом, братаницом Виоланте, мајком Викторијом и братом Драженом, у тузи саопштавају прерану смрт свог мужа, оца, узорног сина и брата Синише Михајловића. Био је изванредан професионалац, доступан и добар према свима. Храбро се борио против страшне болести. Захваљујемо се лекарима и медицинским сестрама које су га пратиле годинама, са љубављу и поштовањем, а посебно др Франчески Бонифаци, др Антонију Курти, проф. Алесандру Рамбалдију и др Луки Маркетију. Синиша ће увек остати са нама. Живимо са свом љубављу коју нам је она пружила", наводи се у саопштењу породице.

Михајловић је рођен 20. фебруара 1969. године у Вуковару, а фудбалску каријеру започео је у Борову. У Војводину прелази 1988. године, са којом потом осваја титулу у првенству Југославије.

Уследиле су две сезоне са Црвеном звездом, са којом се пење на кров Европе и света, освојеним титулама у Барију и Токију. Михајловић се потом отиснуо у Италију, где је са огромним успехом наступао за Рому, Сампдорију, Лацио и Интер.

Чињеница да је био велики фудбалски зналац, учинила је да буде помало очекивано да започне и тренерску каријеру. На "чизми" је прво био асистент у Интеру, да би потом са клупе водио Болоњу, Катанију, Фјорентину, Сампдорију, Милан, Торино и поново Болоњу.

Био је шеф струке и лисабонског Спортинга, као и селектор Фудбалске репрезентације Србије.

Од легенде српског и светског фудбала, опростили су се бројни саиграчи, тимови у којима је наступао, али и ривали и људи ван света спорта.