Спорт

Бенземина одлука одјекнула дан после финала - никад више у дресу Француске

Најбољи фудбалер света потврдио је на свој 35. рођендан да се повлачи из репрезентативног фудбала
Бенземина одлука одјекнула дан после финала - никад више у дресу ФранцускеGetty © Daniel Mihailescu - Pool / Pool

Светско првенство се за Француску није завршило онако како су се надали, пошто су досадашњи прваци света поражени од Аргентине у спектакуларном финалу.

У том мечу, "петлови" нису имали помоћ Карима Бенземе, званично најбољег фудбалера света, који је одлучио да се повуче из националног тима дан након финала.

Освајач Златне лопте за 2022. годину и нападач Реал мадрида повредио се пред почетак турнира због чега је морао да напусти тим. Упркос наговештајима да би током турнира могао да се врати у састав, то се није догодило. Сада је Бензема на друштвеним мрежама објавио поруку којом је потврдио да никада више неће обући дрес Француске.

"Уложио сам труд и грешке које је требало, да бих био ту где сам данас и поносан сам на то. Написао сам своју причу и наша се завршава", написао је Бензема уз објаву фотографије на којој је у дресу репрезентације Француске.

Подсетимо, селектор Дидије Дешан није искористио прилику да врати Бензему у тим након што се овај опоравио током трајања Мундијала. Медији су спекулисали да су постојале неке несугласице иза кулиса, а Дешан је одбијао да прича на тему Бенземе на конференцијама за медије.

Француски медији су истакли да је Бензема на овај начин поручио Дешану да не жели да буде део његове екипе. На крају, Бензема ће како ствари стоје окончати каријеру са 97 наступа и 37 голова у националном тиму. Занимљиво, Бензема је ову поруку објавио у понедељак, на свој 35. рођендан.

image
VV inauguration
banner