Спорт

"Екип" бирао најбољи тим Мундијала: Меси, Мбапе, три Хрвата и један Енглез

Реномирани француски лист је саопштио како према њиховим критеријума изгледа идеалних 11 тек завршеног турнира у Катару
"Екип" бирао најбољи тим Мундијала: Меси, Мбапе, три Хрвата и један ЕнглезGetty © Dan Mullan / Staff

Завршено је 22. по реду Светско првенство, пошто је Аргентина у Катару по трећи пут у историји стигла до трофеја. Лионел Меси и другови савладали су Француску након бољег извођења пенала, а управо је непоновљиви Лео добио награду за најбољег играча турнира.

Крај такмичења доноси и свођење рачуна, а француски "Екип" објавио је њихов идеални тим турнира у Катару - и то са само једним играчем Француске.

Угледни лист је познат деценијама уназад по својим строгим оцењивањима играча, толико да се лако могу пребројати сви они који су одиграли утакмице за оцену 10. Просеком добијених оцена током турнира, "Екип" је добио 11 најбоље оцењених играча.

У тиму се налазе по три играча Аргентине, Хрватске и Марока, уз по једног Енглеза и једног Француза, смештених у формацију 4-3-3.

Голман је Доминик Ливаковић из Хрватске, док је његов сународник Јошко Гвардиол на месту штопера. Партнер талентованог дефанзивца је Мароканац Ромен Саис, док је на десном беку још један играч Марока, Ашраф Хакими. Одбрану комплетира Маркос Акуња из Аргентине.

На средини терена су Енцо Фернандез, Софијан Амрабат и Лука Модрић из три већ поменуте репрезентације, док су у нападу Букајо Сака (Енглеска), Килијан Мбапе (Француска) и Лионел Меси (Аргентина).

image