Спорт

Хрвати кују сензационалан план: Модрићев опроштај на Олимпијским играма 2024?

Млада селекција Хрватске још увек пред собом има велики корак да обезбеди пласман на Олимпијске игре, а у хрватским медијима већ пишу о плановима да баш Лука Модрић у Паризу 2024. понесе заставу те земље на церемонији отварања
Хрвати кују сензационалан план: Модрићев опроштај на Олимпијским играма 2024?Getty © Richard Heathcote / Staff

После освојеног другог места на Светском првенству у Русији пре четири године, репрезентација Хрватске је и у Катару направила велики успех, освојивши треће место суботњом победом над Мароком.

То је њихова трећа медаља са Мундијала од 1998. године, а велике заслуге у томе поново иду Луки Модрићу. А хрватски медији брује да би некада најбољи фудбалер света могао да представља ту земљу и на Олимпијским играма 2024. године!

На дочеку фудбалера Хрватске, селектор Златко Далић је потврдио да ће 37-годишњи Модрић наставити да игра за ту репрезентацију и убудуће, али није прецизирао до када.

Како пише "Вечерњи лист", Модрић се очекује у саставу тима који ће наредног јуна играти завршни турнир Лиге нација, а претходно ће у мартовским утакмицама бити део почетка новог циклуса, у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.

Но, у ФС Хрватске тренутно кују план како да на најспектакуларнији могући начин омогуће Модрићу опроштај из репрезентације када једног дана дође до тога. Идеја коју открива "Вечерњи лист" је да то буде на Олимпијским играма у Паризу, у августу 2024.године.

Тај олимпијски турнир играо би се после Европског првенства у Немачкој, на које Хрватска свакако планира да се пласира и поново буде опасан тим. Но, Хрвати желе да Модрићу омогуће учешће на Олимпијским играма, како би баш он носио заставу на свечаној церемонији отварања.

Ипак, иако ће Модрић тада бити на прагу 39. рођендана, Хрвати ће прво морати да обезбеде учешће на Олимпијским играма. Први предуслов су испунили, пошто се њихова млада селекција пласирала на Европско првенство које је на програму у лето 2023. године. Ако Хрватска стигне до полуфинала тог такмичења, обезбедиће место у Паризу 2024. године.

На Олимпијским играма могу да играју играчи до 23 године, уз три изузетка, односно три старија играча. "Вечерњи лист" пише да би уз Модрића та три играча могли да буду Иван Перишић и Матео Ковачић. Још увек је далек пут до Олимпијских игара, али Хрвати сањају велике снове...

image
VV inauguration
banner