Спорт

Небескоплави хероји стигли из Катара, спрема се велика фешта у Буенос Ајресу

Фудбалска репрезентација Аргентине, која је освојила титулу на Светском првенству у Катару, стигла је у Буенос Ајрес у ноћи између понедељка и уторка
Небескоплави хероји стигли из Катара, спрема се велика фешта у Буенос АјресуGetty © Marcelo Endelli / Stringer

Нови светски прваци, предвођени најбољим фудбалером света Лионелом Месијем, са закашњењем су допутовали у Аргентину где је их већ сада дочекало више десетина хиљада навијача.

Експедиција аргентинске репрезентације кренула је из Дохе, и задржала се на аеродрому у Риму због доливања горива.

Нешто око три сата после поноћи слетели су на аеродром у престоници, после чега су се отвореним аутобусом упутили ка Езеиза кампу који им служи као база.

Тамо ће се одморити и одспавати, након чега ће им бити уприличен свечани дочек и парада улицама главног града. Локални медији истичу да се фудбалерима спрема спектакуларан дочек у Буенос Ајресу, а очекује се више стотина хиљада људи на улицама.

Централна прослава требало би да буде организована испред председничке палате Каса Розада, а на балкону овог здања требало би да се са пехаром појаве Лионел Меси и његови саиграчи.

На овом месту одржана је прослава и 1986. године када је Аргентина освојила титулу на Мундијалу у Мексику, а трофеј пред навијаче је изнео Дијего Армандо Марадона.

Аргентина је трећи пут у историји освојила титулу светског шампиона, пошто је у финалу после бољег извођења пенала победила Француску укупним резултатом 7:5.

Меч је после 90 минута завршен без победника, 2:2, а после додатних 30 минута било је 3:3. "Гаучоси" су тријумфовали после пенала.

image