Спорт

Обрадовић: Види се жеља младих играча, одбраном се морају наметати

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је након убедљиве победе над Задром, да је задовољан издањем свих његових играча, али и расподелом минута и поена
Обрадовић: Види се жеља младих играча, одбраном се морају наметати© ABA liga/Dragana Stjepanović

Партизан је са више него убедљивих 114:77 савладао Задар у мечу 13. кола АБА Лиге.

"Играли смо против добре екипе која игра нападачку кошарку, у првом полувремену смо примили 49 поена, јасно је било да сви кључеви леже у томе да се играју агресивније одбране а да наставимо у нападу као и у првом полувремену. Честитке екипи на доброј утакмици и Задру на свему ономе што су показали до сада, мислим да имају добар тим и играју различиту кошарку у односу на остале тимове", рекао је тренер Партизана након меча.

Партизан је играо без Данила Анђушића и Уроша Трифуновића који су имали мањих проблема са повредама, али је радовао повратак Балше Копривице.

"Анђушић је имао проблеме и није тренирао, сутра ће поново почети, имао је проблеме са улошцима и препорука је била да паузира пар дана. Трифуновић се осетио лоше пред утакмицу, требало је да почне, имао је симптоме да се осећа лоше и послали смо га кући. Што се тиче Лесора, одлука је да се човек одмори. Остали су такође играли, имали смањену минутажу, ја сам тако нешто најавио после утакмице са Бајерном, видећемо у наредним утакмицама шта можемо да радимо у том смислу. То зависи и од играча, ако буду играли као сада, онда је то неупоредиво лакше", изјавио је Обрадовић.

"Задовољан сам, цео тим је играо озбиљно и сви играчи. Било је проблема у одбрани и офанзивном скоку, али то је последица тога како ми играмо и како игра Задар. Били смо добри, мислим да се види код младих играча жеља, оно што је важно јесте да схвате да је одбрана нешто чиме морају да се намећу. Имају таленат у нападу, али одбрамбено мора то да буде на другом нивоу ако мисле да наставе да играју и ако мисле да дођу на одређен ниво. Слажем се, играо је добро, ово је озбиљна утакмица, све ово до сада сам га користио мање, али то је све ствар тренигна, враћа се осећај за слободу, за простор, за лопту, за оно што ми хоћемо да буде тактика игре у нападу, то је оно што му је помогло, почео је да узима шутеве које воли и које убацује. Ја од њега очекујем још већу агресивност на лопту и то је оно што треба Алекса да нам да. Што се тиче напада, он зна, као и сви остали, свако од њих има постављено и зна се тачно које ствари треба да раде у напад", закључио је тренер Партизана.

image