Спорт

Роналдо промовисан у Ел Насру: Завршио сам посао у Европи, време је за нове изазове

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо, представљен је у Саудијској Арабији као нови фудбалер Ел Насра, пред око 30 хиљада гледалаца. Роналдо је приликом представљања изјавио да његова каријера није готова, да је освојио све што је могао у Европи, као и да је спреман за нове изазове

Ел Наср је и званично представио Кристијана Роналда као свог новог фудбалера.

Пред око 30 хиљада гледалаца, Португалац је задужио дрес са бројем 7 и у присуству председника клуба Мусалија Ал Муамара, озваничио "историјски догађај и сарадњу", како преносе тамошњи медији и представници клуба.

Један од најбољих фудбалера у историји овог спорта, имао је занимљиве изјаве на конференцији за медије.

"Веома сам поносан што сам овде, што сам донео велику животну одлуку. Мој посао у Европи је завршен, освојио сам све, играо за највеће клубове. Ово је за мене нови изазов, хвала Ел Насру што ми је дао прилику да промовишем фудбал младим генерацијама у овој земљи", каже Роналдо.

"Кад сам донео одлуку, породица ме је подржала, посебно моја деца. Срећни су, осећамо се добро овде. људи нас воле, поносан сам", додао је.

Роналдо је открио је и какве су му амбиције.

"Ово је сјајна прилика не само у фудбалу, већ да се промени и менталитет нових генерација. Имао сам много понуда клубова у Европи, из Бразилу, САД, Аустралије, Португала, многи су покушали да ме доведу, али сам дао реч Ел Насру. Желим да се развије фудбал у овој земљи. За мене је ово добра шанса, са знањем и искуством које имам, желим да помогнем, да сви овде имају перспективу. Не знам колико људи зна, али Ел Наср има и женски клуб. Желим да се све то развије на још виши ниво", додао је Кристијано.

Његова одлука да оде у Саудијску Арабију многе је изненадила.

"Фудбал у последњих 10-15 година се променио. Сви су спремнији. Видели сте на Светском првенству. Има изненађења, Јужна Кореја, афрички тимови, Костарика чак. Еволуција фудбала је другачија, зато сам желео промену. Не брине ме шта људи кажу, то је моја одлука, зато сам срећан што сам овде. Лига је јака, иако нисам видео много мечева. Једва чекам да играм, могао бих већ прекосутра, ако тренер тако одлучи. Желим да уживам још у фудбалу и чиним људе срећним".

Роналдо се на тренутак збунио и погрешио име земље у коју је дошао.

"За моју каријеру не представља крај то што сам дошао у Јужну Африку. Ја сам специјалан играч и срећан сам што сам овде. Гледао сам доста утакмица, лига им је компететивна."

Португалац је обећао да ће обарати рекорде.

"Ја сам посебан играч, хоћу да оборим и неке рекорде овде. За мене је то нешто сасвим нормално. Једноставно, дошао сам да победим, уживам, да научим културу ове земље и да са свима у клубу уживам и играм фудбал", рекао је Роналдо.

image