Спорт

Ериксен: Жао нам је што Роналдо није са нама, али сада је боља атмосфера у тиму

Фудбалер Манчестер јунајтеда, Кристијан Ериксен, признао је да у клубу са "Олд трафорда" влада боља атмосфера после одласка Португалца Кристијана Роналда
Ериксен: Жао нам је што Роналдо није са нама, али сада је боља атмосфера у тимуGetty © Juan Manuel Serrano Arce

Роналдо је раскинуо уговор са Манчестер јунајтедом уочи старта Светског првенства у Катару, пошто је дао интервју британском новинару Пирсу Моргану у коме је извређао челнике, стручни штаб и некадашње саиграче.

Манчестер јунајтед је у првом мечу после Мундијала пре два дана на свом терену победио Нотингем Форест 3:0.

"Жао нам је што Роналдо није део ове приче, његово име има посебан статус у сваком клубу. Драго ми је што сам имао прилику у каријери да делим свлачионицу с њим. Почетак сезоне је био доста тежи, фудбал је био мало другачији. Сада смо у доброј ситуацији. У неким утакмицама смо доста промашивали, али мислим да смо подигли форму и да растемо", рекао је Ериксен.

Манчестер јунајтед је тренутно пети на табели Премијер лиге са 29 бодова.

"Сада је боља атмосфера у екипи. Види се да систем функционише и да сви играчи верују у њега, а то је кључно. Атмосфера је добра. Имамо доста фудбалера који су се тек вратили са СП, а неки ће ускоро стићи. Ова победа нам помаже да пребродимо период у којем ће сигурно да буде доста уморних ногу", закључио је Ериксен.

image