Спорт

"Роналда ће тренирати незналица, он је најгора личност у фудбалу"

Славни Бразилац Жунињо изнео је тешке речи на рачун новог тренера Кристијана Роналда у Ел Насру.
"Роналда ће тренирати незналица, он је најгора личност у фудбалу"Getty © Yasser Bakhsh / Stringer

Бивши бразилски фудбалски репрезентативац Жунињо Пернамбукано јавно је напао тренера Ел Насра Рудија Гарсију и прогласио га за "апсолутну незналицу", преносе француски медији.

Жунињо (47) је био спортски директор Олимпика из Лиона у време док је Гарсија тренирао француски
клуб од 2019. до 2021. године.

"Моје искуство с њим је грозно. Гарсија је најгора личност коју сам упознао у фудбалу. Он је апсолутни незналица и једино како може да води тим је утеривањем страха. Пати да буде у центру пажње. Признајем му да зна да завара многе људе", рекао је Жунињо.

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо недавно је потписао уговор са Ел Насром до јуна 2025. године. Он ће сарађивати са Гарсијом, који је саудијски клуб преузео прошле године.

"Гарсија пажљиво бира на коме ће да се истресе. Никада то не ради на онима који су моћни, харизматични, јаке личности. Јасно је дакле како ће да се постави према Роналду. Неће да се усуди да направи ништа како би му стао на пут. Сервираће му доручак ако буде потребно", додао је бивши бразилски фудбалер.

Гарсија је пре Ел Насра водио Лил, Рому, Марсеј и Лион.

"Руди захтева од фудбалера да играју превише агресивно, прљаво. Гарсија ништа не зна о техничком сегменту игре, заузимању простора, фудбалској интелигенцији, измени дугих и кратких пасова", закључио је Жунињо Пернамбукано.

image