Новак о повреди: Кроз главу ми је прошло да нећу играти у Мелбурну

Деветоструки освајач гренд слема у Мелбурну помислио је приликом повреде да можда неће моћи да наступи на турниру на који се враћа после годину дана паузе

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Аделајда победом над Данило Медведевом 6:3, 6:4, у дуелу који је обележила његова повреда задње ложе.

Осетио је бол средином првог дела игре, када је у покушају да стигне лоптицу превише оптеретио бутни мишић леве ноге и чинило се да је доживео тежу повреду.

Међутим, после одласка у свлачионицу и третмана, преживео је кризу и успео да поново савлада Руса, чиме је обезбедио 131. финале у каријери.

"Срећан Божић свима који славе! Хвала што сте дошли овде да прославимо! Хвала свима који сте дошли и напунили трибине и направили сјајну атмосферу", почео је обраћање навијачима.

Очекивано, прво право питање било је о стању мишића.

"Срећом, није ништа озбиљно. Да јесте, не бих могао да наставим. Покушао сам да узмем медицински тајм-аут и попијем лекове за болове. Покушао сам да смањим ту упалу, да издржим, сачувам моментум и не дозволим му да ми одузме сервис. То је био кључ. Како је време пролазило моја задња ложа је била све загрејанија, па је тако било све океј."

Признао је и да се забринуо због предстојећег Аустралијан опена, који је на програму од 16. до 30. јануара.

"Не могу да кажем да ми Мелбурн није прошао кроз главу. Али на терену не можете да калкулишете. У овој фази моје каријере сваки меч ми је важан, и где год да сам идем на победу, на сваком турниру."

За крај, било је речи и о једном од кључних тренутака на мечу, када је у финишу другог сета спасао брејк прилику другим сервисом од 200 километара на час.

Стварно? Не могу да се сетим. Ако је то случај, океј (смех). Са Данилом никад није лако, морате да миксујете игру, сервисе, позиције, да га натерате да се не осећа комотно. Игра мачке и миша, он је један од најбољих сервера које имамо на свету. Направио је две дупле сервис грешке на две брејк лопте, понекад морате да ризикујете, некад се исплати, некад не. Све је ствар тренутка", закључио је Ђоковић.

Он ће у финалу играти против Американца Себастијана Корде, којем је Јошито Нишиока из Јапана предао на старту другог сета.

Борба за трофеј на програму је у недељу у 8.30 по средњоевропском времену.

АТП турнир у Аделајду игра се за наградни фонд од 642.735 америчких долара.

Победнику турнира припашће 250 бодова за АТП ранг-листу и 94.560 долара, док ће поражени да освоји 150 поена и 55.035 долара.